Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente legt Lars Unnerstall vast voor volgend seizoen

Lars Unnerstall speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. De doelman komt transfervrij over van PSV en tekent een contract voor vier seizoenen.

Lars Unnerstall 4 foto FC Twente
Unnerstall poseert met het shirt van FC Twente in De Grolsch Veste © FC Twente

Vertrek Drommel

Daarmee sorteert FC Twente alvast voor op een mogelijk vertrekt van Joël Drommel, waarvan de verwachting is dat hij deze zomer vertrekt. Het contract van Drommel loopt na dit seizoen af, maar FC Twente heeft daarin een optie voor nog een seizoen. Na de twee sterke seizoenen die Drommel achter de rug heeft, kan hij de club een transfersom opleveren. Met Unnerstall heeft de club alvast een opvolger in huis.

Technisch directeur Jan Streuer is verheugd met zijn komst. “We zijn heel blij dat Lars Unnerstall vanaf komend seizoen voor FC Twente gaat spelen. Lars is voor FC Twente een geweldige doelman. Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in de wedstrijden voor PSV. Hij heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities. Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen.
Zoals bekend gaat Joel Drommel komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen.”

icon_main_quote_red_glyph

Zoals bekend gaat Joel Drommel komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen.”

Jan Streuer

Goed gevoel

Unnerstall, van Duitse komaf, is geen onbekende met de regio. “Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente. De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug.”

Unnerstall speelde in het verleden bij Schalke 04 en kwam na tussenstappen bij FC Aarau en Fortuna Düsseldorf in Nederland terecht bij VVV-Venlo. Na een jaar Venlo ging hij naar PSV dat hem weer verhuurde aan de Limburgers. Sinds de zomer van 2019 speelt hij voor PSV, waar Yvon Mvogo dit seizoen de eerste keuze is.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.