Corona in Twente

Middagje underground via livestream vanuit Innocent

Liefhebbers van underground cultuur opgelet. Vrijdag 5 maart kun je genieten van een paar uurtjes 'Diepe Shit' vanuit Innocent in Hengelo. 'Diepe Shit' is begonnen als idee voor een uitgaansavond, maar heeft nog nooit als zodanig kunnen plaatsvinden door het ingaan van de coronamaatregelen begin 2020. Daarom wordt het nu gestreamd.

Beeldmerk Generators sculptuur Jelle de Graaf fotograaf Around Annebel
Het beeldmerk van Generators, een sculptuur van Jelle de Graaf © AroundAnnebel

Niet per se geschikt voor de dansvloer

Met 'Diepe Shit' biedt Innocent een podium voor DJ's, maar ook voor andere makers uit de regio, om muziek ten gehore te brengen die niet per sé geschikt hoeft te zijn voor de dansvloer. In deze opzet kunnen artiesten de diepte in gaan door hun persoonlijke voorkeuren te draaien.

De livestream wordt verzorgd door Olaf Jansen en Ton Nieuwenhuis. Laatstgenoemde verzorgt daarbij het artwork voor de online uitingen, terwijl techniek en uitvoering worden gedaan door Innocent. De electronic music wordt ter plekke voorzien van visuals van videokunstenaar Rick de Mönnink (Larius visuals).

Met financiële ondersteuning uit het Generators Fonds is de hardware geüpdatet. De verbeterde visuals zijn op vrijdagmiddag 5 maart van 16 tot 18 uur te zien tijdens de livestream via www.innocent.nl

icon_main_info_white_glyph

Generators Fonds

Het Generators Fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. De diverse Generators zijn te volgen via de website: www.generators-space.nl. De nieuwe kwartaalronde voor aanvragen uit het fonds is geopend en sluit op 10 maart. Voor meer informatie over het Generators Fonds kun je een mail sturen naar maakplaatsen@tetem.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.