Hengelo
Cultuur

Voorleeskampioene: ‘Ik verliefd? Wat is dat nou voor vraag?’

Jillian Drenth, leerling van basisschool de Schothorst, en Danique Engbersen, leerling van de Woolderschool (voorheen de Willemschool), gaan Hengelo in maart vertegenwoordigen tijdens de regionale finale van het Nationale Voorleeskampioenschap 2020-2021. De twee Hengelose meiden waren woensdag te gast bij 1Twente Vandaag om nóg eens te laten horen waarom de jury voor hen heeft gekozen.

Stoute verhalen

Danique las voor uit ‘Vals’ van Carry Slee: “Da’s een boek vol met stoute verhalen. Ik vind het heel fijn om daar uit te lezen.” Dat blijkt wel als ze haar fragment voor de camera voordraagt; haar mimiek volgt de verhaallijn en ze kijkt zelfs regelmatig in de camera. “Ik ben denk ik uitgekozen, omdat ik veel met m’n gezicht spreek. Wenkbrauwen omhoog of omlaag, dat soort dingen. Ik oefen vaak voor de spiegel.”

icon_main_quote_red_glyph

“Ik ben denk ik uitgekozen, omdat ik veel met m’n gezicht spreek. Wenkbrauwen omhoog of omlaag, dat soort dingen.”

Danique Engbersen

'De meeste kinderen waren hun boek vergeten'

Dit jaar ging het anders dan anders vanwege corona. Danique: “We moesten een vlog insturen. Bij mij op school deden er maar een paar kinderen mee, omdat de meesten hun boek waren vergeten, toen het moest gebeuren.”

Jillian las voor uit ‘Anubis en de wraak van Arghus’, een spannend boek gebaseerd op de gelijknamige film. Jillian: “Als ik lees kom ik in een heel andere wereld.” De verlokkingen van het moderne leven, zoals Netflix en social media, zijn ook haar niet vreemd, maar toch leest ze minstens een uur per dag. “Ik zou eigenlijk nog wel meer willen lezen, maar dat komt er niet van.”

Verliefdheid

Danique leest een verhaaltje over verliefdheid voor. Als de interviewer Danique vraagt wat ze met dat thema heeft, reageert ze quasi geschrokken: “Wat is dat nou voor vraag?” Gelukkig voor Danique hóeft ze daarop geen antwoord te geven. Wel wil ze vertellen wat de volgende stap is voor de twee kampioenen: “Op 3 maart mogen we naar de bieb om daar een nieuwe vlog op te nemen die we gaan insturen voor de regionale finale.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.