Enschede
Video

Klimaatprotest op Van Heekplein in Enschede

Een minuut lang op pannen en deksels slaan, op toeters blazen of op een andere manier lawaai maken. Enschedeërs worden op 14 maart om 15.00 uur uitgenodigd om op die manier mee te doen met het klimaatalarm op het Van Heekplein.

Klimaatalarm

In meer dan 40 steden vindt er op 14 maart om 14.30 een klimaatprotest plaats. Na het protest gaat het klimaatalarm af. Gabor Menkes vertelt in 1Twente Vandaag wat het klimaatalarm is en hoe het protest eruit gaat zien.

"Het idee van het klimaatalarm komt van de Milieudefensie” vertelt Menkes. De organisatie eist samen met elf andere organisaties een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. De andere organisaties zijn onder andere Greenpiece en DeGoedeZaak.

Verkiezingen

Het protest heeft drie dagen voor de verkiezingen plaats. Zo proberen de klimaat organisaties de kiezers te laten nadenken of ze niet beter op partijen kunnen stemmen die het klimaat hoog op de agenda hebben staan.

Op het van Heekplein wordt eerst met elkaar over het klimaat gepraat. De bijeenkomst wordt landelijk gestreamd. Deelnemers die de bijeenkomst bij willen wonen kunnen zich aanmelden bij Het Klimaatalarm van 2021 (klimaatmars2021.nl).


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.