Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Student Chiel Paassen bouwt Hogeschool Saxion na in Minecraft

Chiel Paassen is tweedejaarsstudent Creative Media & Game Technologies op Hogeschool Saxion. Hij bouwde zijn school bijna volledig na in Minecraft. Vooral het Epy Drost-gebouw reconstrueerde hij gedetailleerd. “Ik ken het op mijn duim”, zegt Paassen. Rond 240 uur had hij voor zijn project nodig, zodat nieuwe studenten in ieder geval digitaal de school kunnen verkennen.

Als lid van het PR-team van zijn gamegerelateerde opleiding op de hogeschool moest hij alternatieven voor feestjes en andere evenementen vinden die hij normaal organiseert. Paassen en zijn team wilden studenten de mogelijkheid geven om ook tijdens corona de school te kunnen bekijken en samen spelletjes te spelen.

Begonnen is de student met het Epy Drost-gebouw in Enschede. Paassen kent het gebouw op zijn duimpje. “Mijn vader werkt nog steeds bij Saxion en heeft me ook soms meegenomen”, vertelt hij in 1Twente Vandaag. De eerste stap was een reconstructie van het Epy Drost-gebouw. Twee medestudenten hebben het programmeerwerk gedaan.

Door zijn succes is Paassen ook met de directie van de hogeschool in contact gekomen. Dat leidde tot de andere virtuele gebouwen naast het glazen gebouw in Enschede. De andere gebouwen zijn aan de binnenkant niet zo gedetailleerd nagebouwd als het Epy Drost-gebouw, maar er bestaan tours om de belangrijkste hotspots te kunnen bekijken.

In totaal had Paassen 240 uur nodig, om zijn wereld af te maken. Volgens hem was het door 'mods', dat zijn extra toevoegingen die spelers kunnen downloaden, makkelijker om vormen van de gebouwen te vullen. Daarentegen was de binnenkant van de gebouwen ingewikkelder, omdat meters in blokken moesten worden omgerekend. Daarvoor had hij enkele foto’s van alle leslokalen gemaakt, om zo gedetailleerd mogelijk te kunnen werken.

De wereld kan nu door iedereen op 'Planet Minecraft' worden gedownload. Op dit moment is de student niet meer met grote projecten in Minecraft bezig, omdat hij zijn eigen kennis moet bijspijkeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.