Twente
Video

11 dagen 111 kilometer fietsen om Café Rocks te behouden

Café Rocks in Enschede zit al een tijd dicht, net als alle andere kroegen. Reden genoeg voor Rocks-eigenaar Kees Riemersma om in actie te komen. Sinds zijn kroeg dicht zit, is Riemersma met allerlei initiatieven en projecten aan de slag gegaan. Hij werkt in het ziekenhuis, organiseert livestreams vanuit zijn kroeg en nu iets nieuws: hij gaat 11 dagen lang 111 kilometer fietsen door de Twentse en Duitse landschappen.

Geen loon

Riemersma gaat het fietsavontuur aan om toch nog een vorm van inkomen te hebben. "Aan mijn actie wordt gelukkig al gehoor gegeven", meldt de kroegbaas. "Al meer dan 150 mensen en bedrijven hebben ervoor gekozen om mij te sponseren, dat is toch 25 euro per persoon". De Oldenzaler besloot namelijk geen werknemers te ontslaan en hun loon 'gewoon' door te betalen. Dit betekent dat hij sindsdien ook zonder loon zit.

Elke dag 11 kilometer

Op de fiets zitten is niet vreemd voor Riemersma: "Ik zat bijna iedere dag op de fiets zodat ik een biertje kan drinken bij Rocks." Een nieuw zadel en een goede trainingspartner zorgen ervoor dat Riemersma op 1 april fit en getraind aan de start staat van dit avontuur. De Twentse en Duitse landschappen worden het decor van deze wedstrijd, waarna hij iedere dag na 111 kilometer thuis eindigt.

Ook heeft hij bewust voor een normale fiets in plaats van een wielrenfiets gekozen: "Als ik op een normale fiets zit, krijg ik meer mee van deze prachtige landschappen. Je begint de regio dan op een andere manier te zien", aldus Riemersma.

icon_main_quote_red_glyph

Je begint de regio dan op een andere manier te zien.

Kees Riemersma

Bezemwagen

De in Oldenzaal woonachtige kroegbaas heeft zelfs rekening gehouden met eventuele problemen. Dit heeft hij gedaan in de vorm van een, bij wielrenfans bekende, ‘bezemwagen’. Een bezemwagen is de wagen die achter de laatste renner van het peloton rijdt. Wanneer een wielrenner opgeeft, neemt diegene plaats in de bezemwagen en wordt naar de finish gebracht en mag hij niet meer meedoen. "Het is ideaal dat je geholpen wordt, maar je hoopt toch niet dat je er plaats in moet nemen", sluit Riemersma lachend af.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.