Twente
Enschede
Hengelo

ZGT en MST werken samen om specialistische zorg te behouden

Het Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gaan intensiever samenwerken om de medische specialistische zorg te behouden en te verbeteren. De intensievere samenwerking kan leiden tot het vormen van regiocentra. Bepaalde aandoeningen kunnen in de toekomst dan behandeld worden op één locatie. Zo maakt het straks niet uit of de behandeling dan in het MST of ZGT plaatsheeft.

MST
Het Medisch Spectrum Twente in Enschede © Google Maps

Voordeel van zo’n aanpak is dat de desbetreffende patiënten dan niet naar een andere regio hoeven te reizen voor een behandeling. Beide ziekenhuizen beoordelen op welk gebied de samenwerking van toegevoegde waarde zal zijn voor de patiënt.

Zorgverleners

De reden voor de intensievere samenwerking is voortgekomen uit het gebrek aan mantelzorgers en zorgverleners. Door een nog betere samenwerking kunnen beide partijen meer zorgverleners inzetten. Beide ziekenhuizen behouden hun eigen naam, identiteit en aansturing. MST en ZGT houden ook hun eigen acute zorg voor de inwoners uit omliggende gemeenten.

Eerdere samenwerking

Beide ziekenhuizen werken al samen op het gebied van gynaecologie, cardiologie, en urologie. Er zijn toen afspraken gemaakt over in welk ziekenhuis de patiënt behandeld kan worden.

Uit de samenwerking is destijds ook een nieuw elektronisch patiëntendossier voortgekomen. Door het nieuwe systeem zijn alle dossiers van de patiënten beschikbaar voor het MST en ZGT.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.