Enschede
Video

Enschedese VO-scholen houden open dagen geheel online

Het Bonhoeffer College, Greijdanus, het Stedelijk Lyceum en Zone.College houden in de week van 1 maart digitale open dagen. Wegens het coronavirus kunnen de open dagen niet meer fysiek worden gehouden. Om ervoor te zorgen dat leerlingen toch de open dagen kunnen volgen, worden filmpjes opgenomen, virtuele tours en livestreams uitgezonden, zodat leerlingen een beter beeld krijgen van de scholen.

Creativiteit

Normaliter zouden de leerlingen fysiek naar de open dagen gaan. Wegens de maatregelen kan dit niet meer doorgaan. Daarom zijn er nu digitale open dagen. Voorzitter van de PO-VO-coördinatiecommissie Ellen Berkien vertelt: “De sfeer van de school proeven wordt zo best wel lastig, maar we proberen het toch creatief over te brengen.” Zo proberen de VO-scholen de overstap voor de leerlingen makkelijker te maken. Leerlingen kunnen onder andere digitaal vragen stellen over de werkwijze van de scholen.

Van livestream tot filmpjes

De VO-scholen organiseren allemaal verschillende activiteiten. De één gaat vloggen terwijl de ander een livestream zal organiseren, laat organisator Berkien weten. In de livestream zullen verschillende activiteiten te zien zijn, waaronder onder anderre experimenten die door de leerlingen van het Bonhoeffer College Geessinkweg worden uitgevoerd. Berkien kondigt aan dat elke locatie zijn eigen activiteiten organiseert.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.