Hengelo
Cultuur

Jillian en Danique vloggen zich naar titel 'Beste voorlezers van Hengelo'

Jillian Drenth, leerling van basisschool de Schothorst, en Danique Engbersen, leerling van de Woolderschool (voorheen Willemschool), gaan Hengelo in maart vertegenwoordigen tijdens de regionale finale van de landelijke voorleeswedstrijd voor basisscholieren, het Nationale Voorleeskampioenschap 2020-2021.

Voorleeskampioenen jillian L en Danique R
Jillian Drenth (links) en Danique Engbersen gaan Hengelo in maart vertegenwoordigen tijdens de regionale finale van de landelijke voorleeswedstrijd voor basisscholieren, het Nationale Voorleeskampioenschap 2020-2021. © 1Twente

Vloggend voorlezen

Achttien basisscholen uit Hengelo hebben de afgelopen tijd een voorleeswedstrijd in school georganiseerd. De schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 deden mee aan de Hengelose Voorleeswedstrijd, die vanwege de geldende maatregelen rondom corona in 'vlogvorm' werd gehouden. De kandidaten moesten een voorleesvlog in sturen.

Achttien creatieve vlogs zijn er gemaakt, waarin de kandidaten fragmenten voorlazen uit heel verschillende zelfgekozen boeken. De jury bestond uit Janine Mooij (Leesconsulent Bibliotheek Hengelo en Hof van Twente), Mirjam Kluvers (medewerker Bibliotheek Hengelo) en Danny Hoekstra (medewerker Bibliotheek Hengelo). Er werd met name gelet op uitspraak, inlevingsvermogen en voorleestempo.

'Belangrijk én leuk'

De twee Hengelose kampioenen gaan naar de regionale finale in Haaksbergen of Oldenzaal. De winnaars daarvan gaan naar de provinciale finale en van elke provincie strijdt er later dit jaar een leerling mee om het Nationale Voorleeskampioenschap.

De Nationale Voorleeswedstrijd betreft een samenwerking tussen de Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Boekenbon. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat 'voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is'.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.