Enschede

Zes bomen maken ruimte in de Haaksbergerstraat voor 23 nieuwe bomen

Deze week worden er zes bomen gekapt aan de Haaksbergerstraat, als onderdeel van project ‘de Kop’. De kap is noodzakelijk om ruimte vrij te maken voor het aanleggen van een nieuw vrij liggend fietspad. Er komen in het najaar maar liefst 23 nieuwe bomen voor terug.

De bomen staan aan de Haaksbergerstraat, tussen rotonde Zuiderval en Broekheurnerweg. Om fietsers hier meer ruimte te bieden, wordt er een nieuw en breed fietspad aangelegd. De ruimte voor dit fietspad is er nu nog niet. Het is daarom noodzakelijk om een zestal bomen te kappen om deze ruimte wel te creëren.

Werkzaamheden lagen stil door winterse omstandigheden

Sinds oktober worden de werkzaamheden van project ‘De kop’ uitgevoerd. Door de winterse omstandigheden lagen deze werkzaamheden vorige week stil. Afhankelijk van de vorst en sneeuw, zijn deze werkzaamheden naar verwachting in maart 2021 klaar. Daarna is de busbaan aan de Haaksbergerstraat en de kruising vanaf Zuiderval tot aan de Broekheurnerweg aan de beurt.

23 nieuwe bomen

De bomen worden nu gekapt, zodat ze voor het broedseizoen van vogels weg zijn. De 23 nieuwe bomen worden in dit najaar geplant.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.