Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Dementievriendelijk zebrapad bij De Posten

Tienduizend euro voor een dementievriendelijke oversteekplaats. Die bijdrage krijgt woonzorgcentrum De Posten in Enschede-Zuid voor een dementievriendelijke oversteekplaats. Het nieuwe zebrapad met aansluitend een gemarkeerde route naar Winkelcentrum-Zuid is in het najaar klaar.

Het bijzondere zebrapad was een van de inzendingen voor een fikse bijdrage uit het ANWB-fonds. Het plan van ‘Onze buurt De Posten’ moest opboksen tegen talloze plannen uit andere delen van het land. De jury ondersteund door heel veel stemmen uit Enschede koos uiteindelijk voor de dementievriendelijke oversteekplaats.

Die wordt veel breder dan normale zebrapaden, opdat gebruikers elkaar makkelijk kunnen passeren met rolstoelen, rollators of bijvoorbeeld duofietsen. Het pad wordt ook net zo hoog als het trottoir. Dat zorgt ervoor dat de bewoners van De Posten de oversteek makkelijk kunnen nemen en dat het aanstormend verkeer wordt afgeremd.

Vanaf de Posten tot het winkelcentrum wordt de route voor met name dementerenden herkenbaar gemaakte met winkelwagentjesiconen.

Cemal Dogan 2021 02 12 102710
Lees ook
Tunnelwacht tegen rovers een succes; uitgebreid met buurtwacht

“Onze bewoners willen zich graag veilig voelen bij het oversteken. Het zebrapad leggen we neer op de meest natuurlijke oversteekplaats vlakbij ons woonzorgcentrum”, vertelt Ank Braspenning van De Posten in 1Twente Vandaag.

Het initiatief wordt gedragen en gefinancierd door wijkraad, gemeente, woningcorporaties, Woonzorg Nederland en natuurlijk ANWB.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.