Corona in Twente

Ook dit jaar geen BAM! Festival

De organisatie van het BAM! Festival heeft besloten in mei van dit jaar geen festival te houden in het Prins Bernhard Plantsoen. De reden: de aanhoudende onzekerheid over het coronavirus.

BAM 2019 rechtenvrij
Vorig jaar moest het festival ook al van de kalender geschrapt worden. Deze foto is uit 2019, de laatste keer dat het festival gehouden werd. © Frank Wes / BAM Festival

Op de rem

Voorzitter Thijmen de Groot legt uit: “Normaliter zouden we nu vol gas aan het organiseren zijn om weer een mooi evenement neer te zetten voor Hengelo, maar het is onduidelijk of dat dit jaar op een veilige manier kan. Daarom slaan we helaas nog een keertje over.”

Vorig jaar moest het festival ook al van de kalender geschrapt worden, maar De Groot hoopt en verwacht dat er in 2022 weer een festival met muziek, cabaret en andere culturele uitingen gehouden kan worden in het park tegenover het station.

Verplaatsen niet mogelijk

Volgens medebestuurslid Kim Uitslag is verplaatsen van het festival naar het najaar wel overwogen, maar 'is het voor ons niet mogelijk om meerdere redenen'. Belangrijkste daarvan is dat veel organisatieleden en vrijwilligers twee weken vakantie opnemen om het festival op te kunnen zetten. De meesten kunnen dit nu niet meer verzetten", aldus Uitslag.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.