Corona in Twente

Opmars Britse variant blijft in Twente nog uit

De Britse variant van het coronavirus, die veel besmettelijker is, krijgt in Twente minder voet aan de grond dan verwacht. De GGD ziet dat mensen zich over het algemeen goed aan de strenge lockdown houden, waardoor de verwachte opmars tot nu toe uitblijft.

Opmars gestuit

Erik Maarsingh, plaatsvervangend directeur GGD Twente, zei maandag in 1Twente Vandaag dat het de goede kant op gaat. De verwachting was dat de veel besmettelijkere Britse variant snel de overhand zou krijgen, waarbij er half februari al een enorme toename in besmettingen zou zijn. Maar nu blijkt dat die opmars veel langzamer gaat. Volgens Maarsingh komt dat doordat mensen zich over het algemeen goed aan de regels van de strenge lockdown houden.

En dat is goed nieuws, want dat geeft de GGD meer tijd om alles beter te organiseren. Toch roept Maarsingh iedereen op om nog even vol te houden. "Over een maand zijn we alweer een stuk richting het voorjaar en dan ziet de situatie wat betreft de grote verspreiding waar we bang voor waren met deze Britse variant, er beter uit. En dan is er ook veel meer gevaccineerd, waardoor er ook meer mensen weerstand hebben.

Coronavirus Pixabay
© Pixabay

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.