Hengelo

Weer strakkere tijden voor laden en lossen in centrum Hengelo

In Hengelo gelden per ingang van 10 februari weer strakkere tijden voor laden en lossen in de binnenstad. Dat betekent dat het centrum alleen tussen 7.00 en 12.00 uur voor vervoerders is opengesteld voor het bevoorraden van winkels en bedrijven.

346832 20180525 hengeloertje 1 TW
Archieffoto: In Hengelo gelden per ingang van 10 februari weer strakkere tijden voor laden en lossen in de binnenstad. Dat betekent dat het centrum alleen tussen 7.00 en 12.00 uur voor vervoerders. Na die tijd gaan de paaltjes weer omhoog © 1Twente

Tijdelijk gedogen ruimere tijden

De afgelopen maanden kwam de gemeente Hengelo ondernemers tegemoet met het gedogen van ruimere laad- en lostijden in het centrumgebied, omdat zij alleen mochten bezorgen en geen producten mochten laten afhalen.

Vanaf 10 februari verwacht de gemeente meer vervoersbewegingen in het centrum nu het bestellen en afhalen van producten bij winkels wordt toegestaan. Daarom wordt het reguliere parkeerbeleid weer van kracht en gaan de reguliere regels voor laden-lossen gelden.

Strenger handhaven foutparkeerders

Vanaf woensdag zal er ook weer strenger worden gehandhaafd op parkeren en het laden- en lossen buiten de venstertijden. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om buiten de venstertijden het stadserf op te rijden. Daarvoor kan een permanente of tijdelijke ontheffing worden aangevraagd.

Shop & Go

Wie producten afhaalt in de binnenstad kan 30 minuten gratis parkeren op de speciale Shop & Go plekken aan de Drienerstraat, De Wetstraat, Smutsstraat en Langestraat.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.