Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Huis van Verhalen blijft luisterend oor in de wijk

459665 HKEB8836 1

De Enschedese Hadassa Meijer raakte op 13 mei 2000 alles kwijt wat ze had. Op een bosje sleutels na. Dat droeg ze toen bij zich. Na de herdenking op woensdagmiddag ging 1Twente met haar op pad, om naar haar verhaal te luisteren. Rolwisseling. Want normaal gesproken is Hadassa zelf het luisterend oor in de wijk .

Redactie | 1Twente

Luisterend oor zijn. Dat doet Hadassa samen met alle vrijwilligers van het Huis van Verhalen in Roombeek. We zijn direct na de ramp begonnen. De kerken wilden er toen zijn voor de inwoners. Maar hoe doe je dat als er geen plek is waar je kan ontmoeten? , vertelt Hadassa in 1Twente Vandaag op donderdagmiddag. En toen zijn we gewoon begonnen met een bolderkar, twee stoeltjes en een pot koffie. Gewoon luisteren naar de verhalen.

Buurthuis 2.0
Inmiddels is het Huis van Verhalen in het pand van Prismare gegroeid tot een buurthuis. Gelukkig gaat het niet alleen meer over de verhalen. Dat zou niet goed zijn na twintig jaar. Nu zijn we gericht op ontmoeting , licht de vrijwilliger toe. Nu vindt Hadassa het gewoon belangrijk dat er mensen zijn die naar elkaar luisteren: In een tijd waarin we veel bezig zijn met ons zelf, hebben we dat nodig.

Bekijk het hele interview met Hadassa Meijer hieronder terug.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.