Enschede

Selectie FC Twente levert in totaal 250.000 euro op salaris in

De spelers en trainersstaf van FC Twente gaan per direct geld inleveren. Het gaat om een bedrag van ongeveer 250.000 euro. De selectie heeft daarover een akkoord bereikt met de clubleiding. Ook de directie doet een loonoffer.

459719 Emiel Muijderman
Leon ten Voorde | Tubantia

Gezien de nijpende financiële situatie in het betaalde voetbal doen clubs in de hele wereld een beroep op spelers om salaris in te leveren. De selectie van FC Twente is de volgende groep die hierin meegaat. Met de overige personeelsleden moeten de besprekingen nog worden gestart.

âMochten we het nieuwe seizoen tot en met december niet met publiek kunnen spelen dan betekent dat een omzetverlies van 35 tot 40% als we het beleid niet wijzigenâ, aldus algemeen directeur Paul van der Kraan. âMet een jaaromzet van 25 miljoen euro kan iedereen uitrekenen dat dat geen sinecure is.â

Aflopende contractenDe spelers van FC Twente trainen nog tot en met eind mei en gaan daarna op vakantie. Van zestien spelers loopt het contract dan wel de huurverbintenis af. De kans is groot dat van die groep bijna iedereen definitief vertrekt uit Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.