Enschede

Beloning voor gouden tip (en nieuwe beelden) in zaak neergeschoten advocaat uit Enschede

De hoofdofficier van justitie gaat een beloning uitloven voor de gouden tip die leidt tot aanhoudingen in het onderzoek naar de neergeschoten advocaat uit Enschede. Ook worden er nieuwe beelden getoond in Opsporing Verzocht.

459968 941505
Joost Dijkgraaf | Tubantia

Philippe Schol werd woensdagochtend 6 november bij zijn woning in Gronau vanuit een auto neergeschoten. De curator raakte zwaargewond. Aanvankelijk had de opsporing aan beide kanten van de grens plaats, daarna kwam de zaak volledig bij de Nederlandse politie. Volgens de Duitsers moesten âachtergronden en motief voor de schoten vermoedelijk in Nederland worden gezochtâ.

Beelden in Opsporing VerzochtHet rechercheteam is sindsdien volop bezig met de zaak, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het team onderzoekt of het motief van de beschieting is gelegen in de werkzaamheden van het slachtoffer. Hij was als curator betrokken bij het faillissement van een sportschool in Losser.

In het onderzoek kwamen twee mannen naar voren van wie het team graag wil weten wie het zijn. âWe weten niet of zij betrokken zijn bij deze zaak, maar we kunnen het ook niet uitsluitenâ, zegt de politie. âHet zou het onderzoek verder helpen als we weten wie deze mannen zijn. We hopen dat kijkers ons kunnen helpen bij het achterhalen van de identiteit van de twee mannenâ, aldus de teamleider van het onderzoek. De beelden worden dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht op NPO1 (20.35 uur).

Om twijfelende tipgevers definitief over de streep te trekken, wordt bovendien een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. De hoogte hiervan wordt ook bekend gemaakt in het tv-programma.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.