Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Beloning voor gouden tip (en nieuwe beelden) in zaak neergeschoten advocaat uit Enschede

459968 941505

De hoofdofficier van justitie gaat een beloning uitloven voor de gouden tip die leidt tot aanhoudingen in het onderzoek naar de neergeschoten advocaat uit Enschede. Ook worden er nieuwe beelden getoond in Opsporing Verzocht.

Joost Dijkgraaf | Tubantia

Philippe Schol werd woensdagochtend 6 november bij zijn woning in Gronau vanuit een auto neergeschoten. De curator raakte zwaargewond. Aanvankelijk had de opsporing aan beide kanten van de grens plaats, daarna kwam de zaak volledig bij de Nederlandse politie. Volgens de Duitsers moesten achtergronden en motief voor de schoten vermoedelijk in Nederland worden gezocht .

Beelden in Opsporing VerzochtHet rechercheteam is sindsdien volop bezig met de zaak, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het team onderzoekt of het motief van de beschieting is gelegen in de werkzaamheden van het slachtoffer. Hij was als curator betrokken bij het faillissement van een sportschool in Losser.

In het onderzoek kwamen twee mannen naar voren van wie het team graag wil weten wie het zijn. We weten niet of zij betrokken zijn bij deze zaak, maar we kunnen het ook niet uitsluiten , zegt de politie. Het zou het onderzoek verder helpen als we weten wie deze mannen zijn. We hopen dat kijkers ons kunnen helpen bij het achterhalen van de identiteit van de twee mannen , aldus de teamleider van het onderzoek. De beelden worden dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht op NPO1 (20.35 uur).

Om twijfelende tipgevers definitief over de streep te trekken, wordt bovendien een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. De hoogte hiervan wordt ook bekend gemaakt in het tv-programma.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.