Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Rutbeek open met Hemelvaart

460009 DSCF6240

In tegenstelling tot het Hulsbeek en het Lageveld is het Rutbeek open op Hemelvaartsdag. De weersvoorspellingen zijn gunstig. Of niet, want als het warm is zoeken mensen graag verkoeling. Gebruik daarom je gezonde verstand , stelt Samantha Dinsbach daarom. Niet alles kan.

Ernst Bergboer | 1Twente

De plaatsvervangend directeur van de Regio Twente verwacht geen stormloop op het Rutbeek, nu de andere grotere recreatieplassen in de regio niet open zijn. Tot nu toe is het goed gegaan. De ervaring van de afgelopen periode leert dat mensen in Twente zich heel behoorlijk aan de regels houden, we verwachten dat dat nu niet anders zal zijn.

Plan niet een hele dag aan het water
Dinsbach waarschuwde wel. Ga niet met een groep vrienden, dat is eigenlijk al een samenkomst. Met je vriendin is geen probleem, hou dan voldoende afstand van anderen. Is het te druk, keer dan om en breng je dag op een andere leuke manier door. Toiletten zijn tot 1 juli gesloten. Ook om die reden is het raadzaam om niet en masse neer te strijken aan de plas. Plan niet een hele dag langs het water.

Toegangewegen en parkeerplaatsen
De beslissing om het Rutbeek te openen en de andere plassen niet ligt bij de Regio Twente, die afstemt met de betrokken gemeenten. Volgens Disbach is de vraag steeds geweest of het mogelijk is om ervoor te zorgen dat grotere groepen mensen op een veilige manier bij elkaar kunnen zijn. Bij het Rutbeek was het antwoord ja . Op de andere plekken nee . We kijken dan naar ervaringen van de afgelopen periode, naar hoe ruim van opzet de toegangswegen zijn, hoe groot de parkeerplaatsen, dat soort zaken.

Mocht de toeloop toch uit de hand lopen, dan wordt er gewaarschuwd. Dinsbach: In het meest vervelende geval gaan we alsnog over tot sluiting. Wie toch een kansje wil wagen bij het Hulsbeek of het Lageveld wordt door beheerders weggestuurd. Dat mag gewoon niet.

Luister hieronder naar het hele gesprek met Samantha Dinsbach bij 1TwenteVandaag.

Beeld: Ernst Bergboer
Het Rutbeek in pre-corona-tijden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.