Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese is sociaal werker van het jaar

460058 download 3

Marloes Olde Hampsink uit Enschede mag zich een jaar lang sociaal werker van het land noemen. Wel samen met collega s uit Hoofddorp en Utrecht. De vakjury besloot woensdagmiddag alle drie genomineerden deze titel te geven.

Bert Hellegers | Tubantia

Juryvoorzitter Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland, over dat opmerkelijke besluit. Het is een heel bijzondere tijd, waarin de drie genomineerden juist ook de afgelopen maanden nog eens hebben laten zien welke belangrijke rol het sociaal werk in een moeilijke periode vervult. Het zijn drie kanjers in hun werk. Daarom hebben we besloten deze titel bij wijze van uitzondering dit jaar aan drie sociaal werkers toe te kennen.

Stem
De verkiezing is normaal gekoppeld aan het jaarlijkse congres, maar was nu woensdagmiddag onderdeel van een online-event. Met de collega s uit Hoofddorp en Utrecht is Marloes Olde Hampsink (51) een jaar lang het gezicht en de stem van het sociaal werk in Nederland .

Olde Hampsink, die was voorgedragen door collega s, reageerde enthousiast. Heel mooi dat we dat met zijn drieën mogen doen, want de andere collega s hebben andere aandachtsvelden, zodat we alle terreinen van het sociaal werk voor het voetlicht kunnen brengen.

Problemen
Dat is nodig, vindt ze. Het sociaal werk voorkomt dat mensen uitvallen, waardoor veel grotere problemen gaan ontstaan. We hebben een vangnetfunctie. Maar juist de preventieve acties maken dat het niet altijd zichtbaar is wat het sociaal werk nou doet en hoe belangrijk dit werk is voor de samenleving.

Marloes Olde Hampsink is geboren in Hengelo, opgegroeid in Haaksbergen en volwassen geworden in Enschede. Sinds twintig jaar werkt ze in diverse functies bij de Stichting Maatschappelijk Dienstverlening in Enschede. Als wijkcoach ondersteunt ze nu vooral daklozen in de stad en inwoners die door uiteenlopende problemen op straat dreigen te komen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.