Enschede
Video

Een dag per jaar staan alle Enschedese vrouwen centraal

Je hebt Vaderdag, je hebt Moederdag en Internationale Vrouwendag op 8 maart die in Enschede door SIVE groots wordt aangepakt. “We gaan de hele dag online met een programma waar alle vrouwen aan mee kunnen doen”, zegt Shalinie Ramlal van de Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede.

Huiskamer

Het vrouwencentrum is gevestigd in de bibliotheek in een soort huiskamer. Doel van Sive is de participatie, emancipatie en integratie van alle vrouwen in en rondom Enschede. “De vrouw staat centraal”, zegt Shalinie en dat is nodig ook vindt ze. “Er moeten nog steeds taboes worden doorbroken over bijvoorbeeld de zorgverdeling en financiën.”

Leiderschap

De Internationale Vrouwendag is een dag om de vrouwen centraal te stellen. Thema dit jaar is ‘invloed met impact’ of Vrouwen en Leiderschap.

Het programma van Sive loopt uiteen van een online koffie-aftrap, allerlei workshops die via livestreams te volgen zijn, voorlichting van een onderneemster voor vrouwen die een eigen bedrijf willen starten tot zumba-dansen. De dag wordt afgesloten met een filmvoorstelling.

Inspirerende vrouw

Bijzonder onderdeel van de vrouwendag is de verkiezing van de meest inspirerende vrouw van Twente. De aanmelding voor kandidaten is gesloten. De genomineerde vrouwen worden vanaf volgende week voorgesteld en dan kan ook op de genomineerden worden gestemd. De winnares krijgt uit handen van Wethouder Arjan Kampman de Brigit Sijmons Award.

Meedoen? Informatie? Stemmen op de meest inspirerende vrouw? Zie: www.sive.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.