Enschede

Man (43) uit Enschede opgepakt na aanval op jeugdzorgmedewerksters in Hengelo

Een 43-jarige man uit Enschede is woensdagmiddag opgepakt na maandag twee medewerkers van jeugdzorg te hebben aangevallen bij een kantoor op de hoek van de Bornsestraat en de Sherwood Rangers in Hengelo. De verdachte ging er na de steekpartij er vandoor, maar kon later alsnog worden opgepakt. Zo meldt de politie deze woensdag.

460080 pol2 9
Bjorn Weinreder | Tubantia

Het slachtoffer - een hulpverleenster van jeugdzorg - stond op het moment van het voorval een praatje te maken met een collega, toen een auto op hoge snelheid aan kwam rijden. De auto stopte, waarna de 43-jarige Enschedeër uitstapte en op de jeugdzorgmedewerkers afrende.

In de schermutseling die daarop volgde werd het slachtoffer geslagen met een scherp voorwerp. Ook haar collega werd mishandeld door de verdachte toen ze tussenbeide wilde springen. De verdachte ging er na de aanval vandoor.

Beide slachtoffers zijn behandeld aan hun verwondingen.

Betrokken bij gezin
De 43-jarige man uit Enschede is woensdagmiddag alsnog aangehouden door de politie. De vrouw die hij aanviel blijkt al langere tijd via jeugdzorg te zijn betrokken bij het gezin van de verdachte. De man wordt vrijdag voorgeleid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.