Enschede

Panterprintje of zebra-patroon? Enschedeërs komen met fashionable mondkapjes

Van een opvallende panterprint, tot een zebra-patroon en een gestippeld exemplaar: duf hoeft een mondkapje beslist niet te zijn. De âgastenâ van Sticky Bandits uit Enschede brengen fashionable gezichtsmaskers de markt op, zonder winstoogmerk.

460113 brandweers 1
Aileen Slot | Tubantia

Waarom een saai en vormloos mondkapje dragen, als je er ook een modestatement kunt maken, vroegen de mannen van het Enschedese marketingbureau zich af. Volgens hen moet een mondkapje naast functioneel ook âtofâ zijn. Het maakt immers deel uit van je outfit.

En dus lanceerden de Twentenaren vorige week Smasks.nl (statement masks), een webshop voor âedgyâ mondkapjes. Want functionaliteit en fashion gaan prima hand in hand.

Beetje versslaafd
De medewerkers van online marketingbureau Sticky Bandits speelden al voor de coronacrisis met het idee statement-kleding te ontwerpen. âWe werken met acht jonge gasten, die allemaal een beetje verslaafd zijn aan sneakers en mooie kleding. Als er een sneaker release is, ligt het bedrijf voor even stil, hahaâ, zegt mede-eigenaar Chris Hudepohl aan de telefoon. âDit was onze kans iets met mode te doen. Dat zagen we wel zitten. Supergaaf!â

Bijdragen
Webshop Smask is sinds vorige week online, maar de mannen gooien het roer nu al om. âWe dachten: wat kunnen we in deze tijd bijdragen aan de maatschappij? Daarom gaan we ons product vanaf vrijdag zonder winstoogmerk verkopen.â Dat betekent dat de kosten per mondkapje (nu 14 euro) flink gaan dalen.

De wasbare statement-mondkapjes worden niet alleen in Twente ontworpen, maar ook geproduceerd. In een kledingatelier in Oldenzaal wordt elke week en gelimiteerde oplage gemaakt van een nieuwe uitvoering.

Knettertje snel

De oplage van honderd katoenen kapjes met luipaardprint gingen âknettertje snelâ, vertelt Chris. âNog voor de release posten we de plannen op social media. Zo kunnen gebruikers meedenken over het ontwerp.â

Het avontuur van de Smask-mannen in âmodelandâ is nog maar net begonnen. Het blijft niet bij mondkapjes. âWe gaan zeker weten verder met modestatements. Het geeft zoveel energie!â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.