Verkeer
Stuur appje
Zoek

VIDEO | Hoe corona de toekomst van FC Twente-aanvalster Renate Jansen beïnvloedde

460130 Foto bij artikel FC Twente Vrouwen Still002
Beeld: 1Twente

In navolging van de mannen hervatte ook FC Twente Vrouwen vorige week de training. Grote vraag is of het zuur is verdwenen. Doordat het huidige seizoen abrupt tot stilstand kwam, greep FC Twente Vrouwen naast de prijzen. En dat terwijl de ploeg nog vol in de race was voor het kampioenschap én een Champions League-ticket. Voor Renate Jansen kwam daar nog een domper bij. Voor haar ging er een streep door een mooie sportzomer, waarin ze met de Oranje Vrouwen op de Olympische Spelen zou uitkomen.

Toch richtte ze de aandacht ook al op volgend seizoen, als is het nog de vraag wanneer er weer afgetrapt kan worden in de Eredivisie Vrouwen. Jansen tekende voor één seizoen bij en dat terwijl ze eigenlijk ook wel open stond voor een buitenlands avontuur. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Door alle onzekerheid die heerst, besloot ze op zeker te spelen en nog een jaar het FC Twente-rood te vertegenwoordigen.

Selectie bijna rond

Er worden sowieso spijkers met koppen geslagen bij de vrouwen, want naast een langer verblijf van Jansen was er de afgelopen weken nog veel meer transfernieuws te melden. En zo is de selectie voor het nieuwe seizoen al zo goed als rond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.