Enschede

Kunstproject Aveleijn in finale Gehandicaptenzorgprijs

Aveleijn staat met een kunstproject tegen eenzaamheid in de finale van de Gehandicaptenzorgprijs. Ellen van Heek, manager communicatie en marketing bij Aveleijn, vertelt ons over het kunstproject.

Voor dit project liet Aveleijn mensen zonder en met beperking samenwerken aan één kunstobject. Dit leverde volgens Van Heek mooie resultaten op. Toch was er geen perfecte samenwerking. “Mensen zonder beperking vinden het lastig connectie te maken en andersom is dat ook zo.”

De kunstobjecten zijn bijvoorbeeld tekeningen, maar ook stop-motion filmpjes. De eindresultaten waren anderhalf maand geleden te zien in een expositie in Enschede. De manager durft niet met zekerheid te zeggen of de kunstobjecten nog een keer tentoon worden gesteld.

De Gehandicaptenzorgprijs is een landelijke prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Dit jaar staat de prijs in het teken van eenzaamheid. Naast Aveleijn zijn er nog twee andere finalisten. De winnaar krijgt niet alleen de prijs, maar ook nog een geldbedrag. Volgens Van Heek kunnen ze het prijsgeld goed in dit soort projecten stoppen. De prijsuitreiking is 15 maart.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.