Enschede

VIDEO | Off-air: oud-radiomaker 1Twente stopt na 52 jaar

1Twente-radiopresentator Andries Langenberg (75) stopt na 52 jaar met radio maken. Zondag presenteerde hij zijn laatste afleveringen van '1Twente in ât Dialect' en 'Gewijde Muziek Op Verzoek'. âIk heb altijd gezegd: als ik 75 jaar oud ben, stop ik ermeeâ. Afgelopen donderdag werd Langenberg 75 en deze zondag verschijnen zijn programma's voor het laatst.

460284 radiostill
Redactie | 1Twente

Langenberg kijkt terug op een lang radioverleden. âIk ben blij dat het een beetje afgelopen is, maar het geeft mij ook een wrang gevoelâ, aldus Langenberg. âBlij, omdat ik geen verplichtingen meer heb. Wrang, omdat ik het echt zal missen.â

Het leukste aan zijn werk vond de radiomaker het op pad zijn. Mensen interviewen en andere mensen leren kennen. Helaas kon dat de afgelopen tijd niet meer. Niettemin, de radiomaker probeerde elke week een programma voor zijn luisteraars in elkaar te zetten. âMaar dat was hem nu. Ik heb de laatste dagen behoorlijk wat kaartjes en telefoontjes gekregen. Leuk.â, vertelt hij tot slot trots. Bedankt Andries!
1Twente nam een kijkje bij de laatste opnames van Andries. Kijk de reportage hieronder terug.

foto: still uit video, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.