Enschede
Video

Pin-functie in deuropening? Ook Enschedese winkels bezig met heropening detailhandel

De winkels gaan vanaf volgende week woensdag weer open. Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend. Eerder deze middag sprak 1Twente met Nicole Workel, penningmeester van Winkelhart Enschede en mede-eigenaar van Bertus Workel. Zij vertelt hoe ondernemers ook in Enschede al aan het voorsorteren zijn op een opening.

20201211 COENKRUKKERT exp2 14
Afbeelding ter illustratie: lege Enschedese winkelstraat tijdens de Avondklok © Coen Krukkert

Wachten op informatie

Voor Nicole Workel is het heropenen van de winkels maar “relatief goed nieuws”. Dat heeft volgens haar met name te maken met de plannen die het kabinet nog niet helemaal heeft uitgewerkt. “We weten nog niet veel en we werden ook nog niet bijgepraat”, aldus Workel. De ondernemer hoopt wel dat de heropening een beetje traffic naar de binnenstad brengt en alle ondernemers terug kunnen naar het oude normaal.

icon_main_quote_red_glyph

Of het straks een tafel in de deuropening wordt, is nog even afwachten.

Nicole Workel

Andere oplossing

Ondertussen zijn ook Workel en haar medewerkers aan het kijken hoe ze vanaf aanstaande maandag aan de slag zouden kunnen gaan. “Of het straks een tafel in de deuropening wordt, is nog even afwachten”, zo Workel. Uiteindelijk hoopt ze wel dat ook winkels die geen webshop hebben een goede oplossing kunnen vinden of aangeboden krijgen door de overheid. “Ze hebben misschien de tijd gehad om een webshop in te richten, maar niet iedereen heeft de financiën. Ik hoop dat hun klanten de bestellingen telefonisch kunnen plaatsen en er misschien een pin-functie in de deuropening komt.”

ZARA Home al weg

Workel hoopt dat ze haar klanten zo snel mogelijk weer mag ontvangen. Ze mist het fysieke contact en de meerwaarde van een open winkel. “Volgens mij hebben ook de klanten behoefte aan een praatje en hebben weer behoefte om fysiek naar de stad te gaan.” Hoe de stad er straks uitziet als alles weer open is, weet ook Workel niet. “Maar de ZARA Home is al weg. Ik hoorde vandaag dat er een Van Uffelen in komt en ook Douglas heeft het moeilijk en sluit overal in Europa filialen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.