Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

SPACEBAR opent op 1 juni met terras op Stationsplein in Enschede

460454 Cees Elzenga

Een nieuwe horecagelegenheid in Enschede opent maandag 1 juni haar deuren met een nieuw terras op het Stationsplein. SPACEBAR is een mix van horeca en (media)kunst.

Marjon Kok | Tubantia

De SPACEBAR, Best Beers and Damn Good Coffee , is onderdeel van de nieuwe creatieve broedplaats WARP TECHNOPOLIS, het enorme pand aan het Stationsplein dat door diverse partners uit kunst, cultuur, onderwijs en bedrijfsleven momenteel wordt ontwikkeld tot een regionale broedplaats voor creatieve technologie. De SPACEBAR, is ingericht en vormgegeven door lokale kunstenaars, zoals Jelle de Graaf en ViaOral. De kaart voert internationale speciale bieren op tap, fles en blik, maar SPACEBAR is meer. Het biedt doorlopend exposities met mediakunst, gaming en veel aandacht voor electro en technomusic, vooral van regionaal talent.

Op het terras komt een mix van functioneel traditionele tafels waar 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Maar ook eigenzinnige tafels van de Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf: verrijdbare kruiwagens voor twee personen, met houders voor glazen en plexiglas voor de afstand. Het terras op het plein wordt aangekleed met parasols, planten en kunstobjecten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.