Enschede

“Het is of we de hele dag op eieren lopen”

Het wordt drukker op straat. Het was op Hemelvaartsdag druk op Het Rutbeek. âHet lijkt alsof we de hele dag op eieren lopenâ, zegt burgemeester Onno van Veldhuizen als hij nogmaals de beelden van de massa op Het Rutbeek bekijkt.

460523 HKEB9145
In onze uitzending 1Twente Vandaag vraagt presentator Niels Veurink aan de burgemeester of het niet te druk was bij de recreatieplas en of het niet wringt als de beheerder van Het Rutbeek zegt dat hij tevreden is.

âVind ik lastig. Als we zeggen âvermijd de drukteâ dan moet je ernaartoe. Ja, de vraag is âgaat dit wel goedâ en dan pak ik de telefoon en stel de vraagâ, aldus Van Veldhuizen.

Hij meldt maar meteen dat er een nieuw coronabeleid komt, gebaseerd op een kleurenschema dat meteen duidelijk maakt wie in moet grijpen en wanneer. Groen: er is niets aan de hand, maatregelen zijn niet nodig. Geel: de burgemeester is aan zet en moet wat doen. Oranje: de voorzitter van de Veiligheidsregio, in dit geval ook Van Veldhuizen, wordt ingeschakeld en onderneemt actie. Rood: de landelijke overheid grijpt in.

âDat beleid is gebaseerd op objectieve criteria. Als ât moet en nodig is, schalen we op. Maar als het erop aankomt heeft natuurlijk iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. We kunnen niet overal zijn en we zijn ook niet de spelleider van de gemeenschap."
Foto: Ernst Bergboer
Foto-onderschrift: Onno van Veldhuizen: "Als het erop aankomt heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid."
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.