Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Carlina €™s aan de Enschedese Walstraat is klaar voor maandag

460532 Carlinas

Nog maar vijf dagen te gaan. Dan mag Nederland weer genieten van een biertje op de terrassen en kunnen we na wekenlang pizza bestellen weer het huis uit om uit eten te gaan. Veel restaurantbezitters zijn de laatste weken al druk bezig met ombouwen en wachten nu nog op een go vanuit de gemeente om de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. Ook het Latijns-Amerikaanse restaurant Carlina s aan de Walstraat in Enschede heeft alle voorbereidingen getroffen.

Laura Ratering | 1Twente

Normaal gesproken is maandag de rustdag bij Carlina s. Maar het is een reden voor een feestje. Wij starten op 1 juni daarom met een cocktailfiesta , vertelt eigenares Sandra Vasquez Burbano trots.

Bij binnenkomst worden bezoekers gevraagd of zij de handen willen desinfecteren en moeten ze vertellen of ze gezondheidsklachten hebben. Daarna worden ze aan een van de tafels geplaatst. De tafels staan netjes uit elkaar , begint Vasquez Burbano uit te leggen. Met de grote middentafel hebben wij een looproute gecreëerd. Mensen die naar de wc moeten lopen aan de rechterkant naar de wc's en aan de linkerkant weer het restaurant in."

Emotionele fase
Ook voor Vasquez Burbano was de afgelopen fase niet makkelijk. Los van de onzekerheid deed het emotioneel veel met mij. Opeens konden we niet meer doen wat onze passie is. Dat doet pijn.

Bekijk de hele reportage bij restaurant Carlina's hieronder terug.

foto: still uit video, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.