Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Ruimteschip van Elon Musk vanavond boven Enschede te zien

460561 Egor

Wie vanavond goed naar de hemel kijkt, zou het ruimteschip van Elon Musk moeten kunnen zien. De Crew Dragon wordt vanavond, mét twee astronauten aan boord, in Florida gelanceerd en zou om iets voor elven Nederlandse tijd langs Europa moeten scheren. Egor Tamarin is voorzitter van Space Society Twente op de Universiteit Twente en zegt in 1Twente Vandaag: Dit is iets heel bijzonders.

Redactie | 1Twente

Bijzonder, omdat na negen jaar weer een lancering vanuit de Verenigde Staten met mensen plaatsvindt én de raket uiteindelijk onbeschadigd weer terugkomt naar de aarde. Dat maakt het goedkoper. De laatste keer was in 2011 met de Spaceshuttle. Tot nu toe was het zo dat, als je mensen naar de ISS wou sturen, astronauten naar Rusland moeten rijzen , legt Tamarin uit. Crew Dragon is geen project van de NASA, maar van Space X [red. het bedrijf van Elon Musk]. Dat bedrijf heeft een project van de NASA overgenomen, omdat de NASA geen mensen naar de ruimte kan sturen. Daarom beginnen ze nu met het Commercial Crew Program van de NASA.

Waar kan ik het zien?
Tamarin denkt dat het in Enschede mogelijk is om de Crew Dragon te kunnen zien: Als je in Enschede naar het zuiden kijkt, kun jij een sterretje zien dat heel snel beweegt. Dat is de Crew Dragon , aldus Tamarin. 22 minuten na de lancering vanaf Cape Canaveral in Florida, rond 22.56 uur, kunnen fans de Dragon Crew dus bekijken.

Bekijk het hele interview met Egor Tamarin hieronder terug.

foto: still uit video, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.