Corona in Twente

Vaccineren gestart in tweede Twentse priklocatie in Almelo

Twente heeft sinds maandagmiddag officieel een tweede vaccinatielocatie. Vanaf nu gaat de GGD hier 85-plussers tegen het coronavirus vaccineren. “Alles is rolstoeltoegankelijk.”

Rolstoeltoegankelijk

Samen met de gemeente Almelo is de GGD tot de conclusie gekomen dat sporthal Schelfhorst een geschikte locatie voor ouderen is. “De tent op de UT is niet geschikt voor een oudere doelgroep”, licht Annelies Barrett van de GGD toe. Snel werd duidelijk dat er een tweede locatie bij moest komen voor de mobiele, thuiswonende ouderen. “De locatie in Almelo is rolstoeltoegankelijk en alle stoepjes zijn mooi recht”, aldus Barrett.

Oudere doelgroep

De locatie in Almelo is tot nu toe exclusief bedoeld voor de 85-plussers. Zodra er meer vaccins beschikbaar komen en de eerste doelgroep twee keer geprikt is, zijn de andere doelgroepen aan de beurt. De GGD verwacht halverwege maart klaar te zijn met de 85-plussers. “Daarna volgen de 80-plussers, de 75-plussers tot dat we de 60-plussers kunnen vaccineren”, legt de GGD-medewerker uit. “Maar uiteindelijk zijn we afhankelijk van de landelijke strategie. Wij voeren uit wat landelijk wordt vastgelegd.”

Tot 1000 mensen per dag

De Almelose locatie is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op de eerste dag zette de GGD vier priklijnen in. Tot en met woensdag moeten dat er acht worden. “We kunnen twaalf mensen per uur, per priklijn vaccineren. Momenteel gaan we uit van 300 mensen per dag, maar we kunnen opschalen tot maximaal 800 tot 1000 mensen”, zo Barrett. Of er nog een derde locatie bijkomt voor Twente weet Barrett niet: “Maar het is mogelijk. Deze week lopen de gesprekken met de gemeentes.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.