Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Vanaf zaterdag kunnen kinderen weer een duik in buitenbad van Aquadrome nemen

460742 still1

Het Aquadrome gaat weer open voor zijn bezoekers. De eerste gasten kunnen zaterdagochtend (29-05) om 10.00 uur het zwembad in. Voorlopig mogen alleen kinderen onder 12 jaar een duik nemen. Volwassenen mogen volgens de RIVM-maatregelen nog niet het water in. Parasols en belijning moeten aangeven waar de bezoekers mogen liggen.

Laura Ratering | 1Twente

Het is anders dan anders , geeft Marco Pierik, teamleider van de zwembaden bij Sportaal aan. Hij staat bij de ingang van het buitenbad en legt de nieuwe looproute uit. Nadat bezoekers online een parasol hebben gereserveerd, oftewel een gezinsticket hebben gekocht, lopen ze niet via het binnenbad naar buiten, maar meteen via het hek aan de zijkant.

Bij de ingang worden de tickets gescand en wordt elke bezoeker naar eventuele gezondheidsklachten gevraagd. Vervolgens mogen de bezoekers twee uurtjes zwemmen. Helaas alleen peuters en kinderen onder de 12 jaar. Volwassenen mogen nog niet het water in. En nadat de eerste groep klaar is, moeten wij alles ontsmetten en mag de tweede groep naar binnen.

Voor aankomend weekend heeft Pierik meer medewerkers ingeschakeld. Ook wij moeten even kijken hoe het gaat , aldus de teamleider.

Bekijk de hele reportage bij het Aquadrome hieronder terug.

foto: still uit video, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.