Enschede

AUDIO | Geen Freshtival dit weekend: “Het was even zuur wakker worden met deze stralend blauwe lucht”

Vrijdag: 22 graden en zonnig. Zaterdag: 25 graden en zonnig. Zondag: 22 graden en zonnig. Het ideale weer voor een festival. Normaal gesproken zou Freshtival nu in volle gang zijn geweest en zou het Rutbeek vol staan met feestende mensen. Freshtival mede-organisator en Creative Director Koen Bredeveld zou nu hartstikke druk zijn met het goed laten verlopen van het festival, maar helaas zit hij met de beentjes omhoog thuis.

460776 917727
Redactie | 1Twente

âHet was even zuur wakker worden met deze stralend blauwe lucht vanochtendâ, zegt Bredeveld in 1Twente Vandaag. Normaal gesproken zou hij nu de artiesten begeleiden en alle ontwerpen checken. âIk ben eigenlijk drie dagen bezig met alles wat je ziet en hoort op het Freshtival. Dus ben ik ook, samen met het team, verantwoordelijk voor het vervoer van de artiesten.â

Maar hij kijkt graad terug op de afgelopen jaren. âSommige artiesten eisen bijvoorbeeld een privéjet, levensgrote knuffelberen of een Super Soaker uit de jaren â90â¦â, aldus Bredeveld. Hij weet zeker: het festival gaat volgend jaar gewoon plaatsvinden. Natuurlijk moet ook hij afwachten wat uiteindelijk de besluiten vanuit de overheid zijn. âMaar de artiesten die we dit jaar hadden, houden we zeker in gedachten voor volgend jaarâ, vertelt hij.

Genoeg werk
Voor nu ligt er nog genoeg werk voor het team van Bredeveld: âWe zijn wel verzekerd, maar dat wil niet zeggen dat we ook voor alles een uitkering krijgen. Dat heeft te maken met al die kleine lettertjes op de contracten die getekend zijn met duizenden leveranciers. Dat zijn nog maanden van werk die we hebben met de verzekeraars.â

Nadenken over volgend jaar is daarom nog niet zo zeer aan de orde. âWe zijn nu eerst nog even bezig om alles correct voor dit jaar af te sluiten.â, aldus Bredeveld.

Luister het interview met Bredeveld hieronder terug.

foto: Emiel Muijderman, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.