Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Vanavond eerste optreden in Metropool voor Bökkers sinds corona-uitbraak

460780 931008

Het duurt nog even voordat we weer massaal kunnen losgaan bij optredens in Metropool. Livestreams bieden een oplossing. Zo maakt het poppodium al een tijdje MetroTV. Maar deze zaterdag pakt Metropool voor het eerst echt groot uit, met een optreden van De Heinoos en Bökkers.

Redactie | 1Twente

Wie mee wil Høken in de Huiskamer móet een stream kopen, want het concert is later niet terug te kijken. Voor Bökkers-frontman Hendrik Jan Bökkers is de optreden vanavond de eerste met de band sinds de corona-uitbraak, geeft hij in 1Twente Vandaag aan. We zouden eigenlijk beginnen met een tour en hebben vrijdagavond in maart een try-out gedaan. En toen kwam zondag de persconferentie en werd alles stilgelegd , aldus Bökkers. Dus we hebben dit jaar maar één optreden gedaan en dat was de try-out.

De avond in Metropool begint met een set van De Heinoos en dan zijn Bökkers aan de beurt. Tot slot spelen we nog een gezamenlijke set , laat Bökkers alvast weten. Hoe dat precies uit moet zien weten we zelf ook nog niet. Dat laten we aan de toeval over.

Niet zomaar stoppen
Volgend jaar in maart willen de Bökkers stoppen als band. Dat hebben ze al eerder aangekondigd. We zouden eigenlijk dit jaar een tour doen. De laatste tour in deze bezetting. De Bökkers houden op te bestaan, maar ik ga in ieder geval door , aldus de frontman. Voor nu kunnen de shows niet doorgaan. Dat is jammer, maar we hebben wel gezegd dat we wel nog wat gaan doen in deze bezetting. We weten nog niet precies wat, maar we willen niet zomaar gaan.

Wie een ticket wil kopen, kan dat via de website van Metropool doen.

Luister hieronder naar het interview met Hendrik Jan Bökkers.

foto: Robin Hilberink, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.