Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Burgemeester Enschede stelt per direct drugsverbod Bothofterrein in

460805 hand 3632914 1920

In de wijde omgeving van het Bothofterrein, ten oosten van het centrum van Enschede, is met ingang van vrijdag een verbod op het gebruik van drugs van kracht.

Teun Staal | Tubantia

Aanhoudende klachten van omwonenden en meerdere politierapportages over overlast door het dealen en gebruiken van drugs hebben tot het door burgemeester Onno van Veldhuizen ingestelde verbod geleid.

Geen soft- en harddrugsDoor de maatregel mogen in het gebied op openbare plaatsen geen soft- en/of harddrugs meer worden gebruikt. Het verbod is met onmiddellijke ingang van kracht binnen het gebied dat grofweg wordt begrensd door de Oosterstraat, Oldenzaalsestraat, Lipperkerkstraat, Reudinkstraat en Kremersmaten.

Eigenlijk wordt het gebied in het centrum waar we al een paar jaar al een verbod op het gebruiken van drugs hebben afgekondigd flink uitgebreid , zegt woordvoerder Ton Kamp van de gemeente Enschede.

WilminkpleinDe zegsman doelt daarmee op de aanpak van de drugsproblematiek in de omgeving van het Wilminkplein in het stadscentrum. Burgemeester van Veldhuizen heeft voor dit gebied al meerdere keren een groepsverbod ingesteld. Dat geeft de politie de mogelijkheid in te grijpen als meerdere personen zich verzamelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.