Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese decorontwerper Matthieu van den Bos regisseert eigen €˜afscheidsvoorstelling €™

461126 decorbouwer

Matthieu van den Bos heeft deze woensdagmiddag zijn afscheidsvoorstelling laten verzorgen. De artistieke Enschedeër, die alom bekend stond als decorontwerper en -bouwer en als muzikant, overleed vorige week woensdag op 67-jarige leeftijd aan kanker. Zijn slotakkoord werd gegeven in een voormalige steenbakkerij aan de Oosterstraat. Daar woonde Van den Bos en had hij zijn atelier.

Bert Janssen | Tubantia

Van den Bos, die in wijlen kunstenaar Gé Madern zijn leermeester zag, voerde zelf de regie over zijn afscheid. Hij had zijn wensen kenbaar gemaakt aan uitvaartleidster Wies Sanders. Op zijn aanwijzing bouwden zijn schoonzoon, diens vader en vrienden een kist van door Van den Bos geselecteerd hout.

Open lucht
De bijeenkomst in de open lucht, met een select gezelschap genodigden, werd opgeluisterd door een jazz trio. Zijn vrouw Armanda ten Brink, dirigente van Studio 54, speelde toetsen en zong haar geliefde toe. Op een groot scherm werden clips vertoond, zoals van Peggy Lee en Rod Stewart.

Zelfgebouwde kist
De zelfgebouwde kist werd door zijn dochters en dierbaren naar een bestelbus gedragen. Armanda reed die naar het crematorium in Borne. Daar vormden enkele tientallen leden van het Ettens Mannenkoor, waarvan Matthieu lid was, een erehaag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Bert Janssen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.