Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Vakantievibe tijdens Enschedese zomerscholen: €œExtra duwtje in de rug €

461157 Karin De Boer

Voor sommige kinderen kunnen zes weken vakantie best lang zijn. Bepaalde vaardigheden kunnen in zo n lange periode wegzakken. Vier zomerscholen in Enschede willen dit gaan voorkomen en openen daarom in de eerste twee weken van de zomervakantie een zomerschool.

Redactie | 1Twente

Karin de Boer is directrice van basisschool Menkotoren en biedt op haar school een zomerschool aan. Kinderen komen van 9 tot 15.30 uur elke dag naar school. Maar het moet vooral leuk zijn, want het is zomervakantie , legt de Boer uit. Het heet wel zomerschool, maar we gaan echt proberen om er een mooi pakket van te maken met een afwisseling tussen educatieve activiteiten en leuke dingen om te doen. Het thema op de school van De Boer: fit en gezond leven.

De Boer en haar collega s zeggen zelf dat de zomerschool voor kinderen bedoeld is die het hele jaar hard moeten werken om bij te blijven bij de klas. Voor wie zes weken best lang kan zijn, willen we de twee weken aanbieden, zodat de kinderen na de zomervakantie makkelijker kunnen aanhaken , aldus de directrice. Doordat per school maar 20 kinderen naar de zomerschool gaan, kunnen de leerkrachten zich gaan focussen op de kinderen met een onderwijsachterstand.

Niet voor iedereen
De zomerscholen zijn bedoeld voor kinderen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. Daarom benaderen De Boer en haar collega s de ouders van kinderen met achterstanden zelf. Wij selecteren de kinderen vanuit een bepaalde visie , aldus de leerkracht. De plannen voor zo n zomerschool lagen er trouwens al veel langer dan de coronacrisis. Dus het is niet per se bedoeld voor kinderen die nu achterstand hebben opgelopen. Daarnaast zien we dit ook niet gebeuren. De meeste kinderen hebben de stof goed voor elkaar.

Bekijk het hele interview met Karin de Boer hieronder terug.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.