Enschede

Woonplaats en Domijn werken samen aan gasloze woningen

De kosten omlaag brengen en wonen betaalbaar houden. Wooncorporaties De Woonplaats en Domijn tekenden dinsdag een samenwerkingsovereenkomst om die doelen te bereiken.

Ondertekening samenwerkingscontract De Woonplaats Domijn
Wilma van Ingen, directeur-bestuurder Domijn (links) en Marion Wolters, directeur-bestuurder De Woonplaats © Domijn/Woonplaats

Samenwerking

De Woonplaats en Domijn werken allebei in Enschede en alleen al om die reden is samenwerking logisch bij bijvoorbeeld de bouw van duurzame huizen. "We zetten in op verduurzaming, innovatie en het samen optrekken in wijken", vertelt Marion Wolters, directeur-bestuurder van De Woonplaats.

De wooncorporaties staan voor een enorme opgave om hun woningvoorraad de komende tientallen jaren om te bouwen naar CO2-neutrale woningen. Verder wordt samen gewerkt aan ‘de kwaliteit van de wijk en het woonplezier van onze huurders’.

Uitdaging

De uitdaging is om alle huizen voor 2050 duurzaam te maken. "Er ligt een grote uitdaging om onze woningen van het gas af te krijgen. Samen kunnen we kosten delen en sneller innoveren om dat doel te halen", aldus Marion Wolters.

Wilma van Ingen, directeur-bestuurder van Domijn, neemt alvast een klein voorschot op de toekomst van de corporaties: “We weten nog niet waar we uit gaan komen. De toekomst ligt open en dat is het leuke van deze aanpak. We gaan met elkaar het avontuur aan en kijken of het samenwerken in projecten meerwaarde oplevert, voor onze huurders, onze organisaties en medewerkers.’’


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.