Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Auto €™s zoeken kortste route door zuidwijk Enschede: €˜Ze rijden zelfs dwars door wadi €™s €™

461221 gerbendejong

Gerben de Jong staat op de oever van een wadi die dwars door het nieuwe deel van de Wesselerbrink loopt. Nu is het droog, maar als het wat drassig is, zie je hier de bandensporen , zegt het lid van de bewonerscommissie Bijvank. Het komt voor dat Vorgers moet komen omdat een auto zich heeft vastgereden.

Bert Hellegers | Tubantia

Behalve de overlast van te hard rijden, speelt in de Wesselerbrink het probleem van auto s die via fietspaden en zelfs wadi s een kortere route kiezen door de wijk.

Ik hou mijn hart vast
Ook hier wordt geklaagd over levensgevaarlijke situaties. Maar in dit geval zorgen sommige bewoners daar zelf voor. De Jong: Ze snijden een stuk af door over fietspaden te rijden, vlak achter tuintjes langs. Ik hou soms mijn hart vast, want als daar een kind uitkomt.

Samen met de wijkbeheerder van de gemeente zijn het afgelopen jaar grote zwerfkeien en rioolbuizen geplaatst om fietspaden verder te versmallen.

Ze rijden door planten en grasveldjes
De Jong: Maar ze rijden er gewoon omheen, door planten en grasveldjes. Ze maken ook alles kapot. Zo jammer. We kijken steeds waar je nog meer van die grote keien moet leggen en wijzen mensen op hun gedrag. Veel meer kun je niet doen. Het is vooral een mentaliteitskwestie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.