Enschede
Video

Foto-challenge moet Enschedese verenigingen nieuw leven in blazen

Zingen kan niet, toneelspelen kan niet, dansen kan niet. Het verenigingsleven ligt stil. Lastig en vooral zonde, want hoe bouw je de clubs na de gedwongen pauze weer op? Juist hiervoor heeft de Enschedese cultuurcoach Jacintha Blom nu een speciale foto-en video-challenge bedacht.

Sociaal aspect

Als cultuurcoach weet Blom hoe moeilijk het voor leden van allerlei verenigingen is om de moed erin te houden. “Ik zie dat sommigen echt in elkaar gezakt zijn. Ineens zie je hoe belangrijk het sociale deel van de verenigingen is. Samen zingen, muziek maken of fotograferen is hun grootste drijfveer”, aldus Blom.

Challenge

Om de gevoelens van demotivatie of verveling weer om te zetten in enthousiasme, kunnen Enschedese verenigingen de komende vier weken meedoen aan de speciale ‘Februari Muziekmaand’-challenge van de cultuurcoach. “Namens de vereniging kunnen leden foto’s of video’s uploaden op social media. Iedere week heeft een eigen thema”, licht Blom toe. “We willen enthousiaste leden zien. Laat de identiteit van jouw vereniging zien. Niet de beste wint, maar de meest enthousiaste. Maar de jury kijkt ook naar likes...”

Prijzen

Het doel van de challenge is om het leven in de verenigingen te houden. Een extraatje: groepen maken kans op een prijs. “Iedere week worden twee winnaars gekozen. Na de vier weken kiest de jury twee winnaars. Ze maken kans op een podium bij Concordia voor een optreden of een video van 1Twente waarin ze kunnen laten zien wat ze doen.”

Randvoorwaarden

Aanstaande vrijdag zet Blom alle informatie op cultuurinenschede.nl. Hier kunnen leden alle randvoorwaarden en criteria vinden. “Ook de hashtags zijn er straks te zien. Die moeten deelnemers onder de foto’s of video’s plaatsen, zodat we alle bijdrages kunnen vinden. ”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.