Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese jongeren prostitueren meisje en overvallen klant met grof geweld

461434 fashion 601557 1920

De officier van justitie heeft celstraffen tot twee jaar geëist tegen vier Enschedese jongeren. Zij worden ervan verdacht vorig jaar een lokmeisje te hebben geprostitueerd en vervolgens klanten te hebben overvallen. Volgens het lokmeisje zijn in totaal minimaal 20 overvallen gepleegd.

Rick Plantinga | Tubantia

In oktober vorig jaar heeft het lokmeisje een seksafspraak via de website Sexjobs. Zij wordt gevolgd door twee mannen - Ilyas te W. (23) en Ricardo B. (21) - die de man die een afspraak met haar heeft aan de Deurningerstraat in Enschede overvallen.

Zij slaan en schoppen hem, en dreigen hem neer te steken. De man wordt de galerij van zijn flat over gesleept en moet onder bedreiging mee naar de pinautomaat, onderweg weet hij te vluchten. Uiteindelijk gaan de verdachten ervandoor met een mobiele telefoon, bankpas, telefoonkabel, sleutelbos en 170 euro.

Pizza in de autoTwee andere verdachten - Glenn-Ray S. (20) en Michelle D. (24) - zitten ondertussen in een auto te wachten terwijl zij een pizza eten van New York Pizza en Candy Crush spelen.

S. en D. - die met elkaar een relatie hebben - zeggen dat zij achteraf in de auto pas hoorden dat er een overval was gepleegd en ontkennen elke betrokkenheid. B. - de ex-vriend van het lokmeisje - ontkent ook.

Niet steeds over mijn schouder kijkenTe W. bekent dat hij met iemand de overval heeft gepleegd en de man heeft mishandeld. Over de andere verdachten praat hij niet. Ik wil straks een leven opbouwen en niet constant over mijn schouder kijken , zegt Te W. In de broek- en jaszak van de overvallen man is DNA gevonden van Te W. en B.

161 klantcontactenEerder op dezelfde dag in oktober werd een andere man die een seksafspraak had - hij wordt door de rechtbankvoorzitter aangeduid als de getrouwde man - ook overvallen in dezelfde flat. Hij durft vanwege persoonlijke omstandigheden geen aangifte te doen.

S. en D. worden ervan verdacht een regiehebbende rol te hebben bij de overvallen. Op de telefoon, die bij de aanhouding door D. uit het raam werd gegooid ( De politie hoeft mijn naaktfoto s niet te zien ) werden 161 klantcontacten gevonden.

Tien afspraakjes per dagEen andere vrouw die werd geprostitueerd, zou soms tot wel tien afspraken per dag hebben gehad. Ook worden op de telefoon video s aangetroffen waarop te zien is dat de verdachten mensen mishandelen.

De gemeenschappelijke deler tussen de verdachten is dat zij jong zijn en allen een moeilijke jeugd hebben gehad. Zijn wieg heeft niet in de juiste kamer gestaan , zegt de reclasseringsambtenaar van Ricardo B. als hij onder ede wordt gehoord.

Moeder verlorenMichelle D. verloor op haar vijfde haar moeder en toen zij twaalf was haar vader. Vervolgens werd zij vanaf haar zestiende geprostitueerd door een man met wie zij uiteindelijk trouwde en een kind kreeg. S. zou haar hebben gered uit die gewelddadige relatie.

Ook de jeugd van S. was zwaar. Zijn stiefvader pleegde zelfmoord en zijn moeder deed een zelfmoordpoging. S. zou verwijten gekregen hebben, dat hij schuld had aan die zelfmoordpoging. Dit mag niemand jou ooit verwijten , spreekt de rechtbankvoorzitter hem toe, waarna hij de tranen uit zijn ogen wegpinkt.

Tien gram cannabis, vijf gram cocaïne Verder beantwoordt S. de vragen van de rechtbankvoorzitter met Ik weet het niet, mevrouw , Dat ben ik niet geweest, mevrouw , Ik snap niet waarom ik word verdacht, mevrouw . De voorzitter verwijt S. een koelbloedige houding. Ook zouden de verdachten verslaafd zijn aan drugs. S. zou in de periode van de overvallen tien gram cannabis en vijf gram cocaïne per dag hebben gebruikt.

Slachtoffer raakte baan kwijtEen van de mannen die werd overvallen, zegt dat hij tijdens de bedreiging met het mes bang was dat hij zijn zoontje nooit meer zou zien. Dat heeft mij veel pijn gedaan. Nog steeds heeft hij last van nachtmerries, slapeloze nachten, is hij vergeetachtig en heeft het gevoel dat hij achtervolgd wordt. Ook verloor hij na de overval zijn baan.

De rechtbank doet op 22 juni uitspraak. Ik zou voor de zekerheid uw tas meenemen , zegt de rechtbankvoorzitter tegen de verdachten die nog op vrije voeten zijn. Alleen Te W. zit nog in detentie. Het lokmeisje moet een andere keer voorkomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.