Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | €œHet zal je dochter maar zijn €

461532 HKEB7797

Wethouder Arjan Kampman toonde zich geschokt na de berichten over vrouwen die stelselmatig worden lastiggevallen in de binnenstad. Dit hoort niet thuis in onze stad. Daar moeten we iets aan doen. Hij sprak met Myrthe van der Houwen, die een petitie startte, en met ons in 1Twente Vandaag.

Ernst Bergboer | 1Twente

Arjan Kampman is de wethouder die we moeten hebben, horen we van de afdeling communicatie: Die gaat over emancipatie, en zo hebben we dit in eerste instantie benaderd. Niet openbare orde of veiligheid, dus.

Dit gaat veel verder
Kampman heeft inmiddels uitgebreid gesproken met B&W en heeft het in het veiligheidsoverleg voorgelegd. Dit moeten we samen aanpakken. Maar dit is geen kwestie van: je trekt er een paar tussenuit en dan heb je het probleem opgelost. Dit gaat veel verder.

De signalen zijn niet nieuw, erkent ook Kampman. We hebben geregeld meldingen en signalen gehad. Myrthe s petitie is een symbool voor iets dat veel meer vrouwen overkomt. Zij was het zat en dat vindt bijval. Ik denk dat vrouwen zich gesteund voelen en melding gaan doen. Dat hebben we ook nodig.

Permanente aandacht nodig
De wethouder heeft de locaties waar de voorvallen veelal plaatsvinden en de groepen die zich schuldig maken aan grensoverschrijdend gedrag wel voor de bril. Op het Wilminkplein zijn al maatregelen getroffen, maar groepen verplaatsen zich ook. Op het Wilminkplein komt het nu minder voor, daar hebben we verscherpt toezicht en samenscholingsverboden gehad. Maar nu verplaatst het zich naar de Noorderhagen en het Polaroidterrein.

Volgens de wethouder gaat het voor een deel om mannen die niet uit Enschede komen en hier ook niets te zoeken hebben. Vaak houden ze zich ook met andere dingen bezig die we niet willen hebben. Er is permanent aandacht voor nodig.

Luister hieronder naar het hele interview met Arjan Kampman.

Beeld: Ernst Bergboer
Dit is geen kwestie van: je trekt er een paar tussenuit en dan is het probleem opgelost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.