Enschede
Video

Kinderliedjes gevraagd voor de Willem Wilminkprijs

De inschrijving voor de zevende editie van de Willem Wilminkprijs is officieel geopend. De prijs gaat naar de inzending van het beste kinderlied. De genomineerde liedjes voor de Willem Wilminkprijs worden medio maart bekendgemaakt, de uitreiking heeft plaats op zondag 18 april 2021 in Enschede.

Jonge makers

Jeroen Schipper was de laatste die twee jaar geleden de Wilminkprijs won met zijn liedje ‘Kijk eens wat ik kan’. Kinderliedjes daar gaat het om. “We willen ook dat jonge makers hun liedjes inzenden en hopen dat nieuwe schrijvers zich laten stimuleren door Willem Wilmink”, zegt Daniel Janssen van het Wilminktheater in 1Twente Vandaag.

Nederlandstalig

De prijs, die in 2010 op het destijds vermaarde Willem Wilminkfestival in het leven werd geroepen, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Het gaat om Nederlandstalige kinderliedjes die de afgelopen twee jaar officieel werden uitgebracht.

De bijdragen die de afgelopen jaren werden ingezonden komen het meest uit jeugdprogramma’s als Klokhuis en Sesamstraat, maar ook van kindertheaters. Inschrijven kan nog tot 21 februari.

Landelijke afsluiting

Uit alle inzendingen nomineert een vakjury zes tot zeven liedjes die op 18 april worden uitgevoerd. “De uitreiking van het beste lied doen we op de laatste dag van de Kindermuziekweek. We zijn de landelijke afsluiting en dat doen we altijd vanuit Enschede.” Hoe het programma er die dag uitziet, weet Janssen nog niet. “Misschien moeten we het wel digitaal doen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.