Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Zorniger komt niet naar FC Twente: €˜Er is te veel gebeurd €™

461567 926078

Alexander Zorniger wordt niet de nieuwe trainer van FC Twente. De Duitse oefenmeester had graag gewild, vertelt hij aan de telefoon, maar niet meer nadat technisch directeur Jan Streuer aangaf liever een Nederlander te willen.

Fardau Wagenaar | Tubantia

Bij zijn aantreden zei Jan Streuer maandag graag een Nederlandse trainer voor de groep te willen hebben staan. Dat terwijl Twente al in verregaande gesprekken was met Alexander Zorniger en hem een paar dagen ervoor zelfs al een aanbod had gedaan.

Discussie na elke nederlaag

Zorniger zag het zelf ook helemaal zitten om in Enschede aan de slag te gaan, maar trok na de uitspraken van Streuer toch de stekker eruit. Zijn zaakwaarnemer Thomas Meggle ziet het al helemaal voor zich, zegt hij tegen VI: na elke nederlaag gaat de nieuwe technische man zich hardop afvragen of Zorniger wel de juiste man op de juiste plaats is. ,,Dat werkt niet.

,,Wat mij betreft is er niet veel meer te zeggen , zegt Zorniger zelf aan de telefoon. ,,Alles wat ik zeg, kan tegen me worden gebruikt. Ik wilde echt graag naar Twente komen, maar er is nu te veel gebeurd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.