Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO l Initiatiefnemer Stichting Enschedese Uitdaging neemt afscheid

461587 721564

Zeven jaar geleden is Monique Beernink een stichting begonnen die in Enschede moest helpen nieuwe verbindingen te leggen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheid en onderwijs. Na zoveel jaar neemt ze nu afscheid van Stichting Enschedese Uitdaging.

Redactie l 1Twente

De gemeente Enschede maakte onlangs bekend dat het initiatief van Beernink niet meer past in de gemeentelijke visie. Onder meer vanwege die reden, heeft de initiatiefnemer besloten om afscheid te nemen van de organisatie. De stichting blijft bestaan maar dan wel met een klein team van vrijwilligers , vertelt Monique Beernink in 1Twente Vandaag.

Hoogtepunt bij de Stichting
Beernink heeft een aantal momenten waar ze graag aan terug denkt. "Een aantal jaar geleden had de Stichting voor het eerst Uitdaging XXL georganiseerd, dat was een verwendag voor minimagezinnen", begint Beernink. "We hadden een kledingbeurs en entertainment, het was een top dag! Later hebben we daarvoor ook een landelijke prijs mee gewonnen." Het is nog niet duidelijk wat Monique hierna gaat doen, maar er komt vast een hele mooie nieuwe uitdaging."

Wil je de stichting steunen, neem dan een kijkje op www.enschedeseuitdaging.nl

Hieronder vind je het hele gesprek met Monique Beernink in 1Twente Vandaag.

foto: Annina Romita, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.