Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Twentse DJ grijpt zijn kans: Gerben wil optreden op dancefestival Tomorrowland

461628 HKEB9377

Als DJ optreden op een van de grootste muziekfestivals van de wereld. Een droom die ook de Twentse DJ Gerben Ekkelboom heeft. Samen met zijn trompet maakt hij als DJ G-Trumpetty unieke mixtapes van bekende songs van DJ s. Nadat hij eerst aarzelde, doet hij nu mee met een wedstrijd om volgend jaar in België op festival Tomorrowland te staan.

Redactie | 1Twente

De wedstrijd kwam Gerben toevallig op social media tegen. Vrienden stuurden de link door en vroegen of de DJ hieraan mee wil doen. Er doen zo veel mensen aan mee. Dus in eerste instantie wilde ik dat helemaal niet. Ik ga het sowieso niet redden , dacht ik , vertelt Gerben in 1Twente Vandaag. Uiteindelijk heb ik het opgestuurd en staat mijn track nu op SoundCloud. Nu is er een wedstrijd aan de gang: wie krijgt de meeste likes en de meeste streams.

Die track heeft Gerben speciaal opgenomen. Het unieke: zijn trompetgeluiden. Ik wilde iets insturen waar power in zit, iets wat leuk is voor een festival , aldus G-Trumpetty. Ik krijg nu heel veel reacties binnen. Maar ik zet nu natuurlijk alles op alles. Ik wil dat mensen gaan stemmen en daarom stuur ik berichten rond in mijn netwerk.

Top 40-muziek
Zelf noemt Gerben zijn muziek de Ibiza-style , die gepaard zijn met actuele Top 40-nummers en zijn trompet. Dat maakt het volgens hem zo uniek. Er bestaan DJ s die ook met een trompet optreden, maar zij doen dat met bekende hardstyle-nummers of deep house-nummers.

Uiteindelijk moet Gerben in de top 4 terechtkomen qua likes. Vervolgens gaat de jury van Tomorrowland kiezen.
Luister hieronder naar het nummer van G-Trumpetty en bekijk het interview met hem.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.