Hengelo
Cultuur

Bijkomen na 'recordstream': 'Kater in de goede zin des woords'

Terwijl leden van een Twentse metalband in een lege Hengelose popzaal uit hun dak gingen, werd er als gevolg daarvan in Brazilië misschien wel een huiskamer verbouwd of in Japan een bijkeuken. Metalfans in 45 landen gingen zaterdag uit hun dak op de vanuit Metropool uitgezonden livestream van Asphyx. Metropoolmedewerker Guido de Jongh gloeit twee dagen later nog na: "Het voelt als een kater, maar dan in de goede zin des woords."

Grote naam wereldwijd

De Jongh, zelf ook niet vies van een potje deathmetal met doominvloeden, vertelde er maandag over bij 1Twente Vandaag: "Asphyx is in Nederland een relatief kleine naam, maar wereldwijd hebben ze 180.000 volgers op Facebook. Dat zegt wel iets over hun status. Nu ze vanwege corona niet voor publiek kunnen spelen, hebben ze ons gevraagd of wij de release van hun tiende album wilden streamen. Nou ja, twee bandleden leek dat wel wat, de andere twee hadden vooraf hun bedenkingen. Zij vonden dat hun muziek alleen voor een volle zaal tot z'n recht komt. Uiteindelijk heeft de andere helft hen omgepraat."

In tegenstelling tot wat we maandag schreven is de stream de komende tijd nog te zien op YouTube.

MetroTV

Onder de noemer MetroTV worden er sinds maart 2020 iedere week concerten gestreamd vanuit Metropool. Ze zijn te zien via de online kanalen van Metropool. 1Twente zendt ze iedere vrijdagavond om 18.00 uur uit op televisie. Een compilatie van het concert van Asphyx wordt zeer waarschijnlijk een dezer weken uitgezonden bij 1Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.