Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Thomas Berge: €œSongfestival? Ja, hoor. Daar sta ik zeker voor open €

461663 804234

Tachtig optredens geschrapt, in een corona-klap. Het zal je gebeuren. Thomas Berge was er een paar dagen goed chagrijnig van, maar verzette de bakens. Nu verzorgt hij Music and Dining Experiences in achtertuinen.

Ernst Bergboer | 1Twente

Natuurlijk, gezondheid gaat voor en je moet een beetje op elkaar letten. Maar verschrikkelijk, ik heb me groen en geel geërgerd, man. Berge had er naar toegeleefd, was trots. Als iets je passie is ¦

Ideale combinatie
Hij zat met vrienden in de tuin toen hem een idee te binnen viel. Wat zouden jullie erover hebben om een artiest te laten komen en supergoed te eten? Het werd het begin van een concept waar Berge drie dagen later de boer mee op ging. Hij, pianist Merijn Eugelink en topkok Boy te Koppele. Inmiddels beginnen collega-BN ers aan te haken. Berge lijkt een ideale combinatie gevonden te hebben, ook voor hemzelf. Ik hou heel erg van eten en ik hou heel erg van muziek.

200 pop, maar dan wel in je achtertuin
Voor tweehonderd euro per persoon verzorgen Berge en Eugelink een optreden en schotelt Te Koppele jou en je gasten een vijfgangendiner voor. In je eigen achtertuin. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Bedenk wel , zegt Berge, dat je zoiets ook kwijt bent als je naar een concert in Ziggo Dome gaat. Nu heb je het in je achtertuin.

Songfestival
Berge, die nog niet zo lang geleden lof oogstte met een vertolking van Duncan Laurence winnende Arcade, blijft niet in de tuin hangen, als het aan hem ligt. Of ik mee zou willen doen aan het Songfestival? Absoluut! Dat is voor een artiest toch het allermooiste podium.

Het hele gesprek met Thomas Berge bij 1Twente Vandaag luisteren? Klik op de Soundcloud-link hieronder.

Beeld: Frans Nikkels, © TC Tubantia
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.