Enschede

Winst van MST maakt aanschaf elektronisch patiëntendossier mogelijk

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft miljoenen winst gemaakt in 2019. Dat geeft banken voldoende vertrouwen om het ziekenhuis te helpen bij de aanschaf van een elektronisch patiëntendossier. MST trekt daarbij samen op met ziekenhuis ZGT in Hengelo en Almelo. Vrijdag tekenen de besturen van beide ziekenhuizen daartoe een contract.

461685 mst 5
Frank Timmers | Tubantia

MST heeft over het afgelopen jaar een positief resultaat geboekt van 7,6 miljoen euro. Bestuurder Eric Rikkert (Financiën) stelt dat daarmee het programma voor de verbetering van het rendement succesvol is afgerond. Enkele jaren geleden kwam het ziekenhuis na de nieuwbouw die in het rood te staan.

Rikkert: âDit is een geweldige prestatie van onze medewerkers. De afgelopen jaren is hiervoor veel van hen gevraagd. Naast minder prettige maatregelen zijn we efficiënter gaan werken, benutten we onze ruimtes beter en zijn we continu bezig met verbeteren en optimaliseren.â

Het gevolg is dat MST nu werk kan maken van de aanschaf van een elektronisch patiëntendossier, nadat het ziekenhuis dat vanwege de malaise eerder had moeten uitstellen. Vanmiddag tekenen de besturen van beide Twentse ziekenhuis afspraken over de samenwerking op dit terrein. De banken hebben het sein daarvoor op groen gezet.

MST meldde donderdagavond in een persverklaring dat nog onduidelijk is wat de financiële gevolgen van de coronacrisis voor MST dit jaar zullen zijn. Rikkert is teleurgesteld dat nog niet duidelijk is in welke mate ziekenhuizen gecompenseerd worden. MST heeft niet bekend gemaakt hoeveel het tekort komt. ZGT zei eerder vanwege corona een omzetderving van 30 miljoen euro te verwachten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.