Enschede

Alternatief ‘protest’: Pink Floyd schalt door leeg Enschede

Een bijzonder fenomeen op maandagavond even na negenen in Enschede. De straten en pleinen waren leeg vanwege de avondklok, maar stil bleef het niet: van Twekkelerveld tot de Laares en zelfs in Glanerbrug was “Another brick in the wall” van Pink Floyd te horen.

Pink floyd door enschede
Still uit video waarop te horen is hoe "Another Brick in the Wall" door Enschede schalt © Twitter / Bram Finkers

Het nummer van de Britse rockgroep is in het verleden gebruikt als protestlied. Op Twitter wordt daarom druk gespeculeerd over de bedoeling van de actie in Enschede. “Heel passend: ‘We don’t need no thought control’”, interpreteert @EmperorSulu de liedtekst. “Als dit een protest is voor het meer draaien van Pink Floyd, sluit ik mij hier graag bij aan”, schrijft Bram Finkers. Freek Wolterink is nog wat specifieker in zijn mening: “Dit soort protesten kan ik nog wel mee leven. Als ze maar geen Nederlandstalige muziek gaan draaien.”

Door heel Enschede

Wat de exacte bron is van de muziek is onduidelijk, maar zeker is wel dat het volume bijzonder hard heeft moeten staan. Inwoners uit heel Enschede vinden elkaar als toehoorders van het geluid op Twitter. Gerrald Korenromp zei bijvoorbeeld: “Het lijkt op de laares wel of de top2000 op staat”, Stefanie Brink gaf aan dat het ook in Twekkelerveld te horen was en Coen Krukkert schreef dat hij het geluid zelfs in Glanerbrug boven zijn tv hoorde uitkomen.

Een greep uit de reacties op Twitter:


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.